Alapfokú autogén tréning tanfolyam

Alapfokú autogén tréning tanfolyam

A túlzott feszültség, a stressz felfokozott életritmusunknak olyannyira részévé vált, hogy sokszor nem is tudatosul bennünk, a harmonikus élettani és pszichés működést azonban megzavarja. Ha a tartós igénybevétel következtében megbomlott egyensúlyt nem állítjuk helyre a szervezetünkben, az betegségekhez vezet. Ma egyre inkább megtanuljuk, hogyan kell feszülni, akarni valamit, de egyre inkább elfelejtjük, hogyan kell feloldódva ellazulni mindenféle segédeszköz vagy segédanyag nélkül. Szervezetünknek pedig rendszeres regenerálódásra van szüksége az egészséges működéshez, amire csak teljesen ellazult állapotban képes.

Az autogén tréning technikájával az egyik legegyszerűbb és leghatékonyabb módon válhatunk nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá,
-jobban kezelhetjük a stresszhelyzeteket,
-erősíthetjük immunrendszerünket, megelőzhetjük sokféle betegség kialakulását,
-már kialakult zavarok, betegségek esetén javulást, gyógyulást érhetünk el (pl. szorongás, pánikbetegség, alvászavarok, fáradékonyság, túlhajszoltság, izomfeszülés, bizonyos fejfájások, pszichoszomatikus betegségek),
-olyan feszültségektől szabadulhatunk meg, melyeket hosszú idő óta raktározunk,
-javíthatjuk koncentrációs képességünket, fokozhatjuk teljesítményünket,
-növelhetjük kreatív energiáinkat,
-közelebb juthatunk belső világunkhoz, a mélyebb önismerethez, a változáshoz, és
-életminőségbeli javulást érhetünk el.

Az autogén tréning egy olyan tudományos módszer, amelyet Johannes Heinrich Schultz német orvos–pszichoterapeuta dolgozott ki az 1920-as években, és azóta rendkívül széles körben terjedt el nemcsak az orvosi gyakorlatban, hanem az egészségmegőrzés és a megelőzés terén is. Előszeretettel használják pl. előadók, élsportolók, várandósok stb.

Könnyen megtanulható, majd önállóan alkalmazható napi 10-15 perces gyakorlással. Más terápiák kiegészítőjeként is ajánlott.

A tanfolyam 30 órás, amely 15 héten keresztül zajlik heti 1 alkalommal 2 teljes órás csoportfoglalkozás formájában, mellette otthoni gyakorlással. A csoport létszáma 5-8 fő.

A tanfolyamot tartja: Kozma Kriszta akkreditált autogén tréning vezető

Tanárai: Orosz Katalin klinikai szakpszichológus, Kheiron Pszichológiai Központ, Németh Piroska klinikai szakpszichológus, Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület

Induló csoport:

március 19-től szerdánként este 18-20 óráig a Belső Tér Pszichológiai és Mentálhigiénés Tanácsadó Központban (1071 Budapest, Damjanich u. 56., a Városligethez közel)

A tanfolyam díja 45.000 Ft (1.500 Ft/óra). Megkezdése előtt szükség van egy első beszélgetésre, amely díjtalan, előzetes egyeztetés alapján történik.

Jelentkezés Kozma Krisztánál a kozmakrisztarelax@gmail.com e-mail címen vagy a +36 20 253 2873-as telefonszámon (telefonon csak február 27-től).

A jelentkezés határideje: március 12.

Lehetőség van egyéni órák keretében is megtanulni az autogén tréninget, érdeklődni a fenti elérhetőségeken lehet.

Ha valaki csoportban szeretné megtanulni, de egyik időpont sem jó, jelezze, hátha találunk megoldást.

Autogén tréning. Életre szóló módszer és szemlélet. Legyél fontos önmagadnak.